De nummer 1 reden om te investeren in website support en coaching

Duizenden euros. Dat is het bedrag dat de gemiddelde ondernemer spendeert aan businesscoaching. Per jaar!

Sommigen gaan nog wat verder en schakelen een mentor in die hen bij elke stap in hun business begeleidt.

Maar wat met de website?

Dat wordt meestal simpelweg overgelaten aan de webdesigner, die er zijn dingetje van maakt.

Het krijgt mooi vorm, en alles wordt proper overhandigd. En dan? Dan krijg je hooguit wat website support voor de bestaande zaken.

Mijn visie op een webomgeving gaat veel verder dan dat. Een website (of platform) is een werkend onderdeel van jouw business. Het is iets wat leeft en met jou en je onderneming meegroeit. De tijd dat de website enkel een visitekaartje is, of een etalage, is al lang voorbij.

De technologie laat ons toe om er een artificiële medewerker van te maken. En een medewerker geef je toch ook begeleiding? Coaching? Die laat je niet aan zijn of haar lot over van het moment dat het contract ondertekend is.

website support

Bij een webomgeving, en de groei daarvan, gaat het net zo. In plaats van op het moment zelf een beetje te gaan experimenteren met plugins of een nieuwe addon, doe je er beter aan om een degelijk middellange termijn plan op te stellen. Waar wil je jouw webomgeving de komende twee a drie jaar voor inschakelen? Wat zijn überhaupt de mogelijkheden? Misschien kan jouw webomgeving je wel meer werk uit handen nemen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Ik merk echter dat veel (startende) ondernemers gemakkelijk bezuinigen op website support en zeker op begeleiding. En dat resulteert niet enkel in verouderde tools, gehackte accounts, en plugins die conflicten veroorzaken omdat ze niet meer op elkaar zijn afgestemd, maar ook dat jouw website gewoon niet voor je doet wat hij moet doen, namelijk een groot deel van jouw marketing voor je verzorgen.

Wat doe jij zelf wanneer je op zoek gaat naar een oplossing voor je problemen? Negen op de tien dat je Google opent en je vraag stelt. Het is meestal pas in de tweede plaats dat je nadenkt over wie in jouw netwerk je zou kunnen verder helpen. En zelfs dan nog.

Googelen is een tweede natuur geworden.

Het is dan ook echt wel noodzakelijk dat Google weet wie jij bent en waarvoor mensen bij jou terecht kunnen.

En ook daar zit een strategie achter. Een strategie die je best op voorhand opstelt, zodat je niet de verkeerde mensen aantrekt.

Een website kan zoveel voor je doen. En elke dag komen er door de ontwikkelingen in de technologie nog zaken bij…

Trap niet in de val om niet het uiterste uit jouw website en website support te willen halen. Laat je begeleiden door iemand die weet wat technologie kan, en die je ook kan helpen om het juist te implementeren.

Ik ben altijd bereid om jouw noden tijdens een koffiedate te bespreken 😉.

Comments

Vergelijkbare berichten