De nummer 1 reden om te investeren in website support en coaching

Duizenden euros. Dat is het bedrag dat de gemiddelde ondernemer spendeert aan businesscoaching. Per jaar!

Sommigen gaan nog wat verder en schakelen een mentor in die hen bij elke stap in hun business begeleidt.

Maar wat met de website?

Dat wordt meestal simpelweg overgelaten aan de webdesigner, die er zijn dingetje van maakt.

Het krijgt mooi vorm, en alles wordt proper overhandigd. En dan? Dan krijg je hooguit wat website support voor de bestaande zaken.

Mijn visie op een webomgeving gaat veel verder dan dat. Een website (of platform) is een werkend onderdeel van jouw business. Het is iets wat leeft en met jou en je onderneming meegroeit. De tijd dat de website enkel een visitekaartje is, of een etalage, is al lang voorbij.

De technologie laat ons toe om er een artificiële medewerker van te maken. En een medewerker geef je toch ook begeleiding? Coaching? Die laat je niet aan zijn of haar lot over van het moment dat het contract ondertekend is.

website support

Bij een webomgeving, en de groei daarvan, gaat het net zo. In plaats van op het moment zelf een beetje te gaan experimenteren met plugins of een nieuwe addon, doe je er beter aan om een degelijk middellange termijn plan op te stellen. Waar wil je jouw webomgeving de komende twee a drie jaar voor inschakelen? Wat zijn überhaupt de mogelijkheden? Misschien kan jouw webomgeving je wel meer werk uit handen nemen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Ik merk echter dat veel (startende) ondernemers gemakkelijk bezuinigen op website support en zeker op begeleiding. En dat resulteert niet enkel in verouderde tools, gehackte accounts, en plugins die conflicten veroorzaken omdat ze niet meer op elkaar zijn afgestemd, maar ook dat jouw website gewoon niet voor je doet wat hij moet doen, namelijk een groot deel van jouw marketing voor je verzorgen.

Wat doe jij zelf wanneer je op zoek gaat naar een oplossing voor je problemen? Negen op de tien dat je Google opent en je vraag stelt. Het is meestal pas in de tweede plaats dat je nadenkt over wie in jouw netwerk je zou kunnen verder helpen. En zelfs dan nog.

Googelen is een tweede natuur geworden.

Het is dan ook echt wel noodzakelijk dat Google weet wie jij bent en waarvoor mensen bij jou terecht kunnen.

En ook daar zit een strategie achter. Een strategie die je best op voorhand opstelt, zodat je niet de verkeerde mensen aantrekt.

Een website kan zoveel voor je doen. En elke dag komen er door de ontwikkelingen in de technologie nog zaken bij…

Trap niet in de val om niet het uiterste uit jouw website en website support te willen halen. Laat je begeleiden door iemand die weet wat technologie kan, en die je ook kan helpen om het juist te implementeren.

Ik ben altijd bereid om jouw noden tijdens een koffiedate te bespreken 😉.

Natascha Vantuykom

Natascha Vantuykom

Natascha helpt je met de online technische toestanden van je business. Website, e-mail automatisatie en social media planning. Als handy woman zet ik voor jou de puzzelstukjes op de juiste plaats. natascha@mindyourownbusiness.eu

Delen:

Meer Posts

virus disaster

Virus Disaster week – of de perikelen van een kleine zelfstandige

Vorige week begon het… mijn virus disaster… midden in mijn workation die ik me, zoals je wellicht zult begrijpen, wel anders had voorgesteld. Een klant meldde me dat bepaalde bezoekers van haar site werden doorgeleid naar rare reclamesites. Mijn alarmbellen begonnen langs alle kanten te rinkelen en ik heb halsoverkop alles waar ik mee bezig

Apple iOS15 killed my open rates

Apple killed my open rates!

Aiai… na de iOS14 update, die impact had op je facebook advertenties, gaat Apple met iOS15 nog een stapje verder. Zeg vaarwel tegen jouw open-rates! Door de privacy updates van Apple ga je niet langer kunnen vertrouwen op jouw e-mail open rates. Je gaat dus ook niet meer kunnen testen hoe goed jouw subjectlines presteren.Je

online business

Een online business, wat houdt dat nu precies in?

Ondernemen in de 21ste eeuw schijnt zoveel gemakkelijker te zijn dan vroeger. Maar is dat wel zo? Uiteindelijk zijn er heel wat meer balletjes in de lucht te houden. Gelukkig is de technologie mee geëvolueerd. Er is tegenwoordig ZOVEEL mogelijk dat zonder het internet gewoon niet denkbaar was. Waar je bijvoorbeeld vroeger verschillende honderdduizenden franken

content repurposing

Doe geen moeite om content te schrijven die niemand leest!

Heb je dat ook wel eens? Je schrijft fantastische content voor je blog waarvan je denkt dat is echt super waardevol voor mijn lezers, en enkele dagen of zelfs weken later kom je erachter dat er maar een paar views geweest zijn… Frustrerend! Uiteindelijk steek jij je hart en ziel in die blogs, je WEET

Vul je naam en e-mail in en ik stuur je de downloadlink

Gratis workshop

WordPress voor beginners

Ben jij VIP?

Vraag vandaag nog jouw VIP support aan via dit formulier.