|

4 Gouden redenen waarom elke coach een online cursus zou moeten creëren

Als coach val je regelmatig in herhaling. Dezelfde informatie die je keer op keer opnieuw aan je cliënten geeft. En dikwijls ook nog eens herhaalt voor dezelfde cliënten.

Waarom zou je die informatie niet in een digitale online cursus verpakken?

Alles in je business wat repetitief is kan worden geoutsourcet. Hetzelfde geldt voor informatie. Alles wat je aanleert of verwacht van je cliënten kan gedocumenteerd worden in een stap voor stap formaat dat jouw cliënten verder helpt, jou en je cliënt tijd en geld bespaart, en je met de juiste marketing een gezond passief inkomen bezorgt.

Als je merkt dat je jezelf herhaalt in zaken waarvan jij vind dat het eigenlijk op voorhand geweten moet zijn voor je cliënten om hun doelen te bereiken, dan is het creëren van een cursus de basis die ze nodig hebben om met jou te werken.online cursus

Wat is een online cursus en hoe zou het aangeleverd moeten worden?

Een digitale cursus is een richting of route die gevolgd dient te worden om een resultaat te bereiken. Het kan op verschillende manieren aangeleverd worden. Video, documenten, een e-mail serie, een audio reeks, een e-book, of een volledig curriculum met modules, lessen, werkboeken, video, en interactieve online of face to face workshops.

Er zijn verschillende software oplossingen beschikbaar om digitale e-learning cursussen te leveren en voortgang van studenten op te volgen. Je hebt keuze uit verschillende oplossingen. Persoonlijk prefereer ik WordPress in combinatie met LifterLMS. Ik heb een heel aantal opties zelf uitgetest en deze combo is naar mijn mening het meest volledig, en flexibel om mee te werken en uit te bouwen.

Wanneer is jouw digitale cursus genoeg?

De meeste coaches maken hun online cursus over gecompliceerd. Ze willen met hun perfect verpakte digitale programma graag de ultieme oplossing zijn voor hun cliënten. Deze overweldiging zorgt er in de eerste plaats al voor dat ze er negen keren van de tien niet eens aan beginnen. Ze denken dat wat ze creëren niet goed genoeg is. Online cursussen hoeven niet elk onderwerp te behandelen, elk voorbeeld, of elke situatie om een uitkomst voor je cliënt te creëren, of voor jou als coach om in staat te zijn de cliënten die je nodig hebt te bereiken.

Overweeg de volgende manieren om een cursus voor jouw business te ontwikkelen en uit te breiden wat je aanleert. Verrijk je aanbod en coach je cliënten naar een mooier resultaat.

  1. Voed je cliënten op

Wanneer je cliënt worstelt om jargon te begrijpen, geef hem dan een overzicht van veel voorkomende termen met voorbeelden. Dit helpt hem begrijpen naar welke oplossingen hij op zoek kan gaan. We hebben de neiging om onze eigen taal te spreken in onze business en veronderstellen dat onze klanten weten waar we het over hebben. Geloof me, ik maak die fout zelf ook regelmatig.

Het is een van de grootste obstakels om de taal van de klant om te zetten naar een oplossing. Onze potentiële klanten kennen deze termen niet, weten niet wat ze doen, of dat ze ze nodig hebben om hun problemen op te lossen.

Bijvoorbeeld, stel je coacht iemand met een ketogeen dieet. Het lijkt je logisch dat je informatie hebt over wat ketogeen betekent. Iemand leren hoe een lichaam reageert op een keto dieet, waarom het helpt om gewicht te verliezen, of voorbeelden zien van resultaten is de sleutel voor iemand om te begrijpen waarom het volgen van het plan essentieel is. Zelf heb ik dit dieet ook gevolgd, en zonder de uitleg van mijn coach waarom ik niet van het plan mocht afwijken, had ik heel snel de neiging gehad om te zondigen. Want een klein stukje kan toch geen kwaad he 😉.

Als jij die coach bent die prospects uitleg geeft over gebruikte termen, waardevolle informatie geeft en succesverhalen toont, dan ben jij de eerste waar ze aan denken wanneer ze beslissen om actie te ondernemen.

  1. Focus op waar jij het best in bent

Wanneer jij een dienst levert aan je cliënten zoals bijvoorbeeld Facebook adverteren, dan moeten je cliënten weten wie hun doelgroep is, wat ze verkopen, en hoe ze van plan zijn om hun product te leveren. Digital marketing is een snelle manier om gekwalificeerde leads in je business te krijgen. Je moet klaar zijn voor een hoop verkeer op je website, landing pagina, of Facebook business pagina, zodat je het volume aan kunt.

online cursusEen ander voorbeeld. Je werkt met paardentherapie. Bij het begin van de therapie heb je een uitgebreide sessie over hoe je met het paard omgaat en waarom.

Dit zijn beide situaties waarin je cliënt voorbereid dient te zijn op het ‘echte’ werk. Die voorbereiding kan je perfect in een cursus gieten. Het bespaart jou en je cliënt tijd en geld.

  1. Spaar tijd, geld, en burn-out

Wanneer je cliënt snel resultaat nodig heeft, maar het zich niet kan veroorloven om jou voor elke stap op het traject in te huren, dan geeft een online cursus hem een manier om jouw privé coaching wel te kunnen veroorloven. Wanneer jouw agenda vol zit, wil je waarschijnlijk graag meer tijd om effectief te doen wat je het liefste doet, diep gaan met je cliënten. Er kruipt echter veel tijd in het aantrekken en opwarmen van leads voordat je met het echte werk kunt beginnen. Door het opzetten van automatische processen kan je tijd vrijmaken voor wat je echt graag doet.

Bijvoorbeeld, veel coaches merken dat ze meer dan de helft van hun tijd spenderen aan het uitzoeken hoe software werkt, content creëren, marketing, netwerken, betaalsystemen opzetten, en alle andere dingen die niks te maken hebben met de diensten die ze aanbieden. De tools en software die ze gebruiken zijn gecompliceerd of vragen integraties die een niet-technische coach koppijn bezorgt. Zelfs zij die wel wat technische kaas gegeten hebben verspillen zoveel tijd aan taken die hun niet meer cliënten opleveren.

De nummer een factor voor het falen van een business of een burn-out van de business is dat de ondernemer te veel buiten zijn ‘zone of genius’ werkt.

Leer hoe je een passief inkomen genereert met digitale cursussen.

  1. Creëer een passieve inkomstenstroom

Cursussen zijn een fantastische manier om een passief inkomen te genereren. Eens ze goed opgezet zijn hebben ze niet meer veel aandacht nodig. Wanneer je als coach meer en meer cliënten krijgt, is het noodzakelijk om processen op te zetten die je in staat stellen om meer mensen op een efficiënte manier tegelijk te dienen. Zonder een goede intakeprocedure, aanlevering van materiaal,of marketing, wordt het alsmaar moeilijker om je cliënten te geven wat ze nodig hebben en nog steeds van je business te kunnen genieten.

Wanneer je eenmaal een online cursus gecreëerd hebt die je succesvol bij je cliënten kan gebruiken, komen er meer en meer vragen naar boven over hoe je die cursus kunt marketen en verkopen. Dit vergt begrip van de digitale profielen van je cliënten, marketing funnels, adverteren, welke software te gebruiken, en hoe je jouw aanbod verpakt zodat het helpt om prospects op te warmen naar betalende klanten.

Bijvoorbeeld, een fitnesscoach die liefst focust op motivatie weet dat voeding een sleutelelement is voor het succes van haar cliënt. Deze fitnesscoach vind het niet leuk om voedingsadvies te geven, daarom creëert ze een voedingsplan of cursus die haar cliënten kunnen volgen, terwijl zij focust op het motiverende aspect van haar coaching business.

Wanneer je gebruik maakt van software zoals LifterLMS, is het opzetten van dit soort cursussen, membership sites en online coaching kinderspel. Het maakt van het opbouwen van een passief inkomen iets gemakkelijks.

Het is een uitermate eenvoudig proces dat je kan uitbouwen wanneer je daar nood voor voelt. En ik help je daar graag bij 😊!

Comments

Vergelijkbare berichten