5 Tips om jouw mailings de moeite waard te maken

Van jouw mailings een fantastisch stukje content maken… mensen doen uitkijken naar jouw volgende email… klinkt top, toch?

Wel, in dit artikel geef ik je vijf tips om van iedere mailing een succes te maken.

Ready? GO!

email mailings marketing

E-mail deliverability is een belangrijke factor om ervoor te zorgen dat jouw mailings in de eerste plaats in de mailbox van je ontvanger terechtkomen.

Gebeurt dat niet, dan kan je jezelf eigenlijk alle moeite besparen en helemaal geen mailings versturen.

Kies daarom een betrouwbaar platform zoals ActiveCampaign of FluentCRM.

De subjectline is het belangrijkst element in heel je mailing. Hij dient er helemaal alleen voor te zorgen dat je ontvanger jouw email opent, en hopelijk ook leest.

Wordt jouw mailing niet geopend, dan mag je tekst nog zo fantastisch geoptimaliseerd zijn, bespaar jezelf gewoon de moeite.

Neem de tijd om je subjectline samen te stellen. Wek nieuwsgierigheid op, of een gevoel van dringendheid. Maar maak niet de fout om die nieuwsgierigheid niet in te vullen in je mailinhoud.

Een email mailing sturen zonder dat je weet waar jouw lezer echt wakker van ligt is ook weer tijdverlies.

In bijna elke marketingcursus wordt er gehamerd op doelgroeponderzoek en persona ‘s.

En nog steeds merk ik dat dit het meest verwaarloosde stuk is in online marketing. Knoop goed in je oren dat als jij je boodschap aflevert aan iemand die daar echt niet in geïnteresseerd is, je heel snel ergernis, uitschrijvingen, en zelfs spam-klachten zult ontvangen.

Daar zit je toch echt niet op te wachten he?

Probeer top-of-mind te blijven. Wanneer je eenmalig een mailing uitstuurt en dan maandenlang niets meer van je laat horen, is de kans groot dat jouw lezer absoluut niet meer weet wie je bent of waarom zij zich op je lijst heeft ingeschreven.

Moet je dan maar om het even wat sturen? Neen, natuurlijk niet. Je kan kleine tips geven, of een boek bespreken dat interessant kan zijn voor je doelgroep, een case-study van een van je projecten, …

Zolang de info die je geeft relevant en interessant is, en jij je niet laat vangen in ‘storytelling’, zit je goed.

Ik hoor je al roepen “WAT???? Iedereen promoot tegenwoordig toch storytelling?”.

Inderdaad, en storytelling is een heel krachtig iets. ALS het op de juiste manier wordt ingezet.

Wanneer jij een email krijgt, en je moet eerst een heel persoonlijk verhaal doorworstelen voor je to the point komt, is de kans groot dat je na een paar zinnen al op ‘verwijderen’ klikt.

Wordt er echter een voorbeeld gegeven van een case die verhalend vertelt wordt, dan is de kans wel groot dat je wordt meegezogen en dat de storytelling zijn werk doet.

Probeer dus om niet in de valkuil te trappen. Niemand is geïnteresseerd in JOUW verhaal. Dan zouden ze jouw biografie wel kopen 😉.

Conclusie

Ik hoop dat deze tips je een beetje aan het denken zetten. Moest je op zoek zijn naar een goed online business platform voor jouw mailings en andere marketing, neem dan zeker eens een kijkje op www.lets-get-digital.be.

Je mag me ook altijd contacteren via natascha@mindyourownbusiness.eu of plan via deze link zelf jouw vrijblijvende discovery session in.

boost je email mailings

P.S. Check ook onze agenda. We organiseren regelmatig workshops en training over online businesses en marketing.

Natascha Vantuykom

Natascha Vantuykom

Natascha helpt je met de online technische toestanden van je business. Website, e-mail automatisatie en social media planning. Als handy woman zet ik voor jou de puzzelstukjes op de juiste plaats. natascha@mindyourownbusiness.eu

Delen:

Meer Posts

vindbaarheid in google

6 manieren waarop jouw webdesign impact heeft op je vindbaarheid in Google

Een goed ontworpen website zorgt voor een betere gebruikservaring, wat tegenwoordig een cruciale factor is in zoekmachine optimalisering (SEO) en dus vindbaarheid in Google. Het is belangrijk om te weten dat deze twee aspecten tegenwoordig mooi samen moeten werken, en een even belangrijke rol spelen in je kansen om hoog in Google te staan.

website support

De nummer 1 reden om te investeren in website support en coaching

Duizenden euros. Dat is het bedrag dat de gemiddelde ondernemer spendeert aan businesscoaching. Per jaar! Sommigen gaan nog wat verder en schakelen een mentor in die hen bij elke stap in hun business begeleidt. Maar wat met de website? Dat wordt meestal simpelweg overgelaten aan de webdesigner, die er zijn dingetje van maakt. Het krijgt

virus disaster

Virus Disaster week – of de perikelen van een kleine zelfstandige

Vorige week begon het… mijn virus disaster… midden in mijn workation die ik me, zoals je wellicht zult begrijpen, wel anders had voorgesteld. Een klant meldde me dat bepaalde bezoekers van haar site werden doorgeleid naar rare reclamesites. Mijn alarmbellen begonnen langs alle kanten te rinkelen en ik heb halsoverkop alles waar ik mee bezig

Apple iOS15 killed my open rates

Apple killed my open rates!

Aiai… na de iOS14 update, die impact had op je facebook advertenties, gaat Apple met iOS15 nog een stapje verder. Zeg vaarwel tegen jouw open-rates! Door de privacy updates van Apple ga je niet langer kunnen vertrouwen op jouw e-mail open rates. Je gaat dus ook niet meer kunnen testen hoe goed jouw subjectlines presteren.Je

Vul je naam en e-mail in en ik stuur je de downloadlink

Gratis workshop

WordPress voor beginners

Ben jij VIP?

Vraag vandaag nog jouw VIP support aan via dit formulier.