5 Tips om jouw mailings de moeite waard te maken

Van jouw mailings een fantastisch stukje content maken… mensen doen uitkijken naar jouw volgende email… klinkt top, toch?

Wel, in dit artikel geef ik je vijf tips om van iedere mailing een succes te maken.

Ready? GO!

email mailings marketing

E-mail deliverability is een belangrijke factor om ervoor te zorgen dat jouw mailings in de eerste plaats in de mailbox van je ontvanger terechtkomen.

Gebeurt dat niet, dan kan je jezelf eigenlijk alle moeite besparen en helemaal geen mailings versturen.

Kies daarom een betrouwbaar platform zoals ActiveCampaign of FluentCRM.

De subjectline is het belangrijkst element in heel je mailing. Hij dient er helemaal alleen voor te zorgen dat je ontvanger jouw email opent, en hopelijk ook leest.

Wordt jouw mailing niet geopend, dan mag je tekst nog zo fantastisch geoptimaliseerd zijn, bespaar jezelf gewoon de moeite.

Neem de tijd om je subjectline samen te stellen. Wek nieuwsgierigheid op, of een gevoel van dringendheid. Maar maak niet de fout om die nieuwsgierigheid niet in te vullen in je mailinhoud.

Een email mailing sturen zonder dat je weet waar jouw lezer echt wakker van ligt is ook weer tijdverlies.

In bijna elke marketingcursus wordt er gehamerd op doelgroeponderzoek en persona ‘s.

En nog steeds merk ik dat dit het meest verwaarloosde stuk is in online marketing. Knoop goed in je oren dat als jij je boodschap aflevert aan iemand die daar echt niet in geïnteresseerd is, je heel snel ergernis, uitschrijvingen, en zelfs spam-klachten zult ontvangen.

Daar zit je toch echt niet op te wachten he?

Probeer top-of-mind te blijven. Wanneer je eenmalig een mailing uitstuurt en dan maandenlang niets meer van je laat horen, is de kans groot dat jouw lezer absoluut niet meer weet wie je bent of waarom zij zich op je lijst heeft ingeschreven.

Moet je dan maar om het even wat sturen? Neen, natuurlijk niet. Je kan kleine tips geven, of een boek bespreken dat interessant kan zijn voor je doelgroep, een case-study van een van je projecten, …

Zolang de info die je geeft relevant en interessant is, en jij je niet laat vangen in ‘storytelling’, zit je goed.

Ik hoor je al roepen “WAT???? Iedereen promoot tegenwoordig toch storytelling?”.

Inderdaad, en storytelling is een heel krachtig iets. ALS het op de juiste manier wordt ingezet.

Wanneer jij een email krijgt, en je moet eerst een heel persoonlijk verhaal doorworstelen voor je to the point komt, is de kans groot dat je na een paar zinnen al op ‘verwijderen’ klikt.

Wordt er echter een voorbeeld gegeven van een case die verhalend vertelt wordt, dan is de kans wel groot dat je wordt meegezogen en dat de storytelling zijn werk doet.

Probeer dus om niet in de valkuil te trappen. Niemand is geïnteresseerd in JOUW verhaal. Dan zouden ze jouw biografie wel kopen 😉.

Conclusie

Ik hoop dat deze tips je een beetje aan het denken zetten. Moest je op zoek zijn naar een goed online business platform voor jouw mailings en andere marketing, neem dan zeker eens een kijkje op www.lets-get-digital.be.

Je mag me ook altijd contacteren via natascha@mindyourownbusiness.eu of plan via deze link zelf jouw vrijblijvende discovery session in.

boost je email mailings

P.S. Check ook onze agenda. We organiseren regelmatig workshops en training over online businesses en marketing.

Comments

Vergelijkbare berichten