9 Redenen Waarom Jouw Business Een Professionele Website NODIG Heeft

Waarom zou jij een professionele website nodig hebben voor jouw business?

Sinds 2009 is er een dramatische verschuiving naar social media aan de gang. En veel ondernemers die de noodzaak van een site inzien, proberen deze zelf op te zetten met goedkope hosting die gratis drag and drop paginabouwers aanbieden.

Er zijn echter ook nog heel wat ondernemers die überhaupt niet geloven dat ze een website nodig hebben. Ze zijn ofwel al zolang in business zonder webplek dat ze denken dat het enige wat ze nodig hebben mond-tot-mond reclame is. Of ze geloven dat ze al hun klanten via Facebook of andere social media kanalen kunnen vinden. Niet waar!

Indien je eigenaar bent van een klein bedrijf of net begint, denk je misschien, zoals zovelen, dat er geen voordeel zit in een site wanneer je alles via social media kan doen. Of misschien denk je dat je je geen professionele website kan permitteren en ga je zelf aan de slag met een gratis of goedkope web-builder.

Misschien ben je van de generatie die niet is opgegroeid met computers, gebruik je geen computer en denk je dat jouw klanten ook geen computer gebruiken. Je denkt misschien dat je, omdat je niet technisch aangelegd bent, je beter niet aan een site begint. Maar zelfs als je al een gevestigde business hebt die leunt op mond-op-mond reclame, en denkt dat je wel goed bezig bent, zijn er een aantal redenen waarom jouw business ook een professionele site nodig heeft.

Ik geloof dat, zelfs met alles wat je kan doen met social media, en zelfs als je al een paar decennia in business bent, tenzij je niet wilt groeien met je business of op pensioen gaat en de wereld rond wilt trekken, jouw business een webplek nodig heeft, en liefst eentje die professioneel ontworpen en ontwikkeld is.

professionele website

Hier zijn 9 aantrekkelijke redenen waarom jouw business een professionele website NODIG heeft

1. Jouw business zal aan geloofwaardigheid winnen

Meer en meer mensen zoeken online naar dingen die ze willen hebben, naar oplossingen voor hun problemen, om prijzen te vergelijken, of om gewoon informatie op te zoeken over een winkel, restaurant of bedrijf voordat ze van hen willen kopen. Wanneer je geen professionele website hebt zullen potentiële klanten naar jouw concurrent gaan die er wel een hebben. Vooral wanneer je jouw bedrijf aan huis hebt zonder een fysiek winkeladres.

Een site zal hen niet enkel van de informatie voorzien waarnaar ze op zoek zijn, maar het zal jouw business ook credibiliteit geven. Het zegt, hier ben ik, ik meen het, en ik blijf ook op lange termijn.
Je denkt misschien ik heb een “freebie” website die ik zelf gebouwd heb, waarom zou ik iemand betalen om dat voor mij te doen? Er zijn verschillende redenen waarom ik niemand aanraad om een “freebie” do-it-yourself website te maken, maar zelfs een “freebie” website is beter dan helemaal geen website. Maar als je ietwat technisch bent aangelegd en je hebt de tijd om je eigen website te bouwen, dan raad ik ten zeerste aan om WordPress te gebruiken met een professioneel thema, en dat je betaalt voor webhosting van goede kwaliteit bij een betrouwbare hostingprovider.

Als je toch een D.I.Y. (do-it-yourself) freebie site hebt, stel jezelf dan de vraag of het jou de professionele uitstraling geeft die je voor jouw brand wilt? Er is niets minder professioneel online dan een site die zegt “Hey, kijk, ik heb een gratis website builder gebruikt!” Jouw business zal zoveel geloofwaardiger zijn door met een professionele website bouwer in zee te gaan die jou helpt om je website te ontwerpen en te bouwen.

professionele website

Met genoeg planning, een responsive design en de behoeften van jouw klanten op de voorgrond, zal je website een professioneel imago geven en potentiele klanten een fijne ervaring wanneer ze je site bezoeken, of het nu op hun computer, hun tablet of hun mobiele telefoon is.

2. Het bespaart je op lange termijn veel geld

Als eigenaar van een kleine onderneming, vooral wanneer je pas gestart bent, denk je waarschijnlijk dat je je geen professionele website kan veroorloven. Maar eigenlijk kan je het je niet veroorloven om het NIET te doen. Hoewel de kost van het ontwerpen van een website varieert afhankelijk van jouw behoeften en skill level, is een professionele website, eens dat hij draait en online staat, de initiele investering meer dan waard. Vooral wanneer hij gebouwd is in WordPress, dat je toelaat om regelmatig zelf aanpassingen te maken en je eigen content toe te voegen, wat je geld bespaart aan updates.

Vergeleken met de kosten van traditionele manieren van investeren, zoals advertenties in kranten, radio commercials, promotie materiaal en zelfs netwerkevents die dikwijls de kosten van catering of verkoopsstandjes aanrekenen, is het een zeer kost efficiënte manier om jouw business op lange termijn te promoten.

Zelfs wanneer je niet zo technisch bent aangelegd en je op regelmatige basis jouw webdesigner/ontwikkelaar moet betalen om jouw website te onderhouden en up to date te houden, zijn de kosten nog steeds lager dan bij traditionele marketing. En de investering is zeker het aantal potentiele klanten waard die elk jaar jouw business online zullen vinden.

Wanneer het aankomt op het vergelijken van de kosten van een professionele website ten opzichte van een freebie D.I.Y. website, tenzij je redelijk technisch bent aangelegd, zal jouw website je tijd en moeite kosten die je beter elders in je business kunt inzetten. En niet alleen dat, maar als het er niet professioneel uitziet, of je wordt niet gevonden in Google, zal je klanten verliezen en dat kost je nog veel meer.
Geld besparen is absoluut een reden waarom jouw business een professionele website nodig heeft, maar er zijn nog veel meer redenen.

3. Klanten kunnen op de hoogte gehouden worden

Je kunt, in de meest basic vorm, een website zien als een online brochure of catalogus of digitale leeromgeving die op elk moment geüpdatet kan worden. Het is veel gemakkelijker en veel sneller om informatie over jouw producten of diensten op je website te updaten dan in een gedrukte versie van een catalogus of brochure.

Een website is een efficiënte manier om nieuwe diensten aan je klanten te introduceren, events en speciale promoties aan te kondigen. Je kan ook toegevoegde waarde geven door tips, bronnen en andere waardevolle informatie te delen via je blog op je website. In tegenstelling tot print ads, krantenartikelen en flyers, die snel verouderd zijn, kan je website recente informatie en nieuws leveren. En als je toch nog een foutje ontdekt nadat je een post gepubliceerd hebt, is het snel verholpen.

professionele websiteEen website kan echter zoveel meer zijn dan maar een online brochure of catalogus. We hebben nu YouTube video’s, Podcasts, Webinars, eBooks, en andere online media om onze vaardigheden, expertise en producten te tonen door online lessen, cursussen en workshops. Om nog maar te zwijgen over social media integratie die toelaat om informatie die op je website staat te delen op verschillende kanalen en zelfs nog een groter publiek te bereiken.

4. Een website is altijd bereikbaar

In tegenstelling tot jouw fysieke winkel, die enkel gedurende een aantal uren per dag open is, is een website 24 uur op 24 open, 365 dagen per jaar. Je kan zowel regelmatige klanten als prospects het gemak geven om jouw producten en diensten te bekijken wanneer jouw winkel of kantoor gesloten is.

En dat niet alleen. Met zoveel interactieve mogelijkheden kunnen bezoekers van je website je contacteren, aanmelden voor jouw cursus, afspraken boeken en zelfs directe aankopen doen op je website. Zelfs wanneer je niet op kantoor bent of na sluitingstijd.
Met het drukke leven van tegenwoordig is dit een fantastisch selling point wanneer je een aankoop wil doen.

5. Een website laat je toe om een breder publiek te bereiken

Websites zijn van overal ter wereld waar internet beschikbaar is bereikbaar. Sinds meer en meer mensen toegang hebben tot internet, zelfs op afgelegen locaties, kan je een veel breder publiek bereiken wanneer jouw business een professionele website heeft.

Of je nu producten of diensten levert, b2b of b2c werkt, je website geeft je een alternatieve plek om business te doen. Als retailer is een e-commerce site fantastisch om je producten naar een ruimere markt te brengen. Denk aan al die mensen die jouw fysieke winkel niet kunnen bereiken waar je nu wel aan kan verkopen. Zelfs een diensten leverende business kan zijn diensten wereldwijd verkopen dankzij een website.

Nu we zoveel betaalbare manieren hebben om met mensen te communiceren, kunnen we met iedereen, overal en op elk moment zaken doen. Een website maakt het zoveel gemakkelijker om cliënten in een globale markt aan te trekken.

6. Het voorziet je van een medium om je werk te tonen

Ongeacht in welke business je zit, een website is een fantastische manier om je werk te tonen en je vaardigheden te demonstreren. Door een portfolio toe te voegen, afbeeldingen of video’s, samen met testimonials over je werk, ka je tonen wat jou en je bedrijf uniek maakt.

Vroeger was er bijvoorbeeld nog geen Pinterest of Instagram. Nu gebruiken heel veel mensen deze mediakanalen om hun werk te tonen. Maar zit jouw doelpubliek op Pinterest of Instagram?

Op Pinterest, Instagram, Facebook en andere social mediakanalen wordt de kwaliteit van je foto’s of afbeeldingen gecompromitteerd. En dat niet alleen, maar Facebook en andere social mediakanalen bepalen hoe mensen er interactie mee hebben en WIE ze kan zien.

Wanneer je een website hebt, kan jouw portfolio door iedereen en overal bekeken worden en heb jij de controle van wat mensen zien. De kwaliteit en afmetingen van je foto’s. En hoe mensen interactie kunnen hebben met die foto’s.

En dat niet alleen. Wist je dat, in de meeste gevallen, wanneer je eenmaal iets post op social mediakanalen, je niet langer de rechten bezit over die foto’s en dat ze verkocht kunnen worden om gebruikt te worden in gesponsorde ads die je op je tijdslijn ziet?

7. Een website bespaart je tijd

Ik heb dit al heel even onder punt 2 aangehaald. Tijd is geld, ze worden dikwijls aan elkaar gekoppeld. Tijdsbesparing is een andere goede reden waarom jouw business een professionele website nodig heeft.

Tijd is een belangrijk gegeven in onze altijd versnellende samenleving, zelfs wanneer je er geen geldwaarde aan koppelt. De meeste mensen hebben tegenwoordig geen tijd voor ontspanning, plezier, gezin of gezonde activiteiten. Een professioneel gebouwde website spaart je zowel op korte als op lange termijn tijd uit.

Door je klanten online van informatie te voorzien kan je een hoop waardevolle tijd uitsparen die je anders nodig zou hebben om met je prospects te communiceren, met hun te telefoneren, in messenger of e-mail, face-to-face in vergaderingen, netwerkevents of beurzen, het kost allemaal tijd. Flyers maken, brochures en ander promotiemateriaal kost tijd – tijd om te plannen, onderzoek te doen, met je ontwerper en drukker te communiceren, en zo verder. Om het nog niet te hebben over de tijd die nodig is om jouw marketingmateriaal te verspreiden.

Met een professionele website spaar je tijd uit door in verschillende digitale formaten – foto’s, video, e-books, flip books – of als tekst direct op de pagina – informatie over je producten en diensten aan te bieden – geen distributie nodig. Eens je website up en running is, is het onbeperkt toegankelijk voor jouw klanten. Je bespaart tijd door dezelfde boodschap telkens opnieuw aan verschillende mensen te brengen.

8. Een website kan je klantenservice verbeteren

Een website is een mooie manier om meer waarde aan je klanten te bieden. En het is ook een goeie manier om hun naar je terug te laten komen wanneer ze jouw producten of diensten nodig hebben.

Ongeacht de producten die je verkoopt kan je tips met je klanten delen over hoe ze zorgdragen voor de producten die ze van jou gekocht hebben. Als het om shape-ware gaat kan je tips geven over hoe ze die het makkelijkst aantrekken. Als je dranken verkoopt zoals thee of koffie kan je brouwtijden en temperaturen aanraden, of recepten delen.

Wanneer je een dienst verkoopt zoals boekhouding, kan je jouw cliënten waardevolle informatie geven. Bijvoorbeeld over hoe ze minder belastingen moeten betalen. Of hoe ze hun boekhouding kunnen vereenvoudigen. Of als je in verzekeringen zit kan je advies geven over hoe ze de beste polis kiezen voor hun situatie.

Door een FAQ pagina of een bronnensectie te voorzien, kan je regelmatig artikels toevoegen of nieuwsbrieven uploaden. Dit laat toe om al de vragen van je klanten te beantwoorden en hun beter geïnformeerd en up-to-date te houden.

9. Jij bezit en controleert jouw website

Zelfs als je veel volgers hebt op social media is een andere reden, en een heel belangrijke reden, waarom jouw business een professionele website nodig heeft. Dat je effectief eigenaar bent of op zijn minst huur betaalt voor jouw online ruimte.

Er zijn een hoop gratis of low-budget manieren voor je web présence of je online plek te claimen. Maar in de meeste gevallen ben je geen eigenaar van jouw online huis, kantoor of winkel. En nog erger, heb je helemaal geen controle over wat er in jouw online ruimte zit. Met een professionele website heb je dat wel.

Social media is een fantastische manier om verkeer naar je website te brengen en content vanuit je website te delen. Echter enkel afhangen van social media om klanten aan te trekken houdt niet alleen bepaalde prospects tegen om business met jou te doen. Je bezit jouw zaken niet en hebt geen enkele controle over wat ermee gebeurt. De dingen die je op jouw favoriete social mediakanaal gepost hebt kunnen op elk moment zonder voorafgaande waarschuwing zomaar verdwijnen. En je bent het onherroepelijk kwijt. Voorgoed.

Hetzelfde geldt voor een freebie website. Wanneer jij beslist dat het tijd is om verder te gaan, kan je jouw website inhoud niet altijd meenemen. Het is op zijn minst niet eenvoudig. En je zult hoogstwaarschijnlijk helemaal opnieuw moeten beginnen.

Met een professionele website, eentje die je zelf host, heb je recht op een huurplek voor jouw webadres. Maar alles wat er op die online ruimte staat is jouw bezit. Wanneer je ooit de noodzaak voelt om naar een andere host over te schakelen kan je alles meenemen. Als je uiteraard backups gemaakt hebt voor je account vervallen is.

Conclusie

Ik zal altijd hameren op het belang van een web-presence die jouw eigendom is. En dit is zeker een geldige reden om te overwegen of jouw business een professionele website nodig heeft of niet.

Indien je nog steeds niet overtuigd bent of jouw business een professionele website nodig heeft of niet, lees dan even dit artikel op Forbes.com  of neem contact met me op. Ik help je graag met je bezorgdheden.

Comments

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.