Apple killed my open rates!

Aiai… na de iOS14 update, die impact had op je facebook advertenties, gaat Apple met iOS15 nog een stapje verder.

Apple iOS15 killed my open rates


Zeg vaarwel tegen jouw open-rates!

Door de privacy updates van Apple ga je niet langer kunnen vertrouwen op jouw e-mail open rates. Je gaat dus ook niet meer kunnen testen hoe goed jouw subjectlines presteren.
Je gaat jouw automatiseringen ook niet meer kunnen baseren op het openen van de vorige mail.

Dat is met name een probleem wanneer je bijvoorbeeld een webinar organiseert, en in de voorafgaande maanden e-mails verstuurt met links naar bijvoorbeeld een case study, twee blogposts, een survey en een e-book die allemaal hetzelfde onderwerp aanraken gerelateerd aan het webinar.

Voor de iOS15 update kon je extra, doelgerichte mails met promotie voor jouw aankomende webinar sturen naar mensen die specifiek een of meerdere van deze mails geopend hadden.

Na de update komt de enige waardevolle info om zulke doelgerichte segmentatie te doen van mensen die geklikt hebben in een van deze e-mails. Dat is een veel kleinere groep van je subscribers.

Het goeie nieuws is dat, hoewel opens een goeie maatstaaf voor engagement is, er veel preciezere manieren zijn om jouw e-mails te segmenteren en te bepalen wat er werkt.

De data die je nog steeds kan gebruiken is:

  • Clickthrough rates (algemeen percentage)
  • Mensen die je website bezocht hebben
  • De grootte van je e-mail lijst
  • Inschrijvingen voor events, webinars, etc.
  • Survey data
  • Aankoopdata
  • Subscribers lifetime value
  • Shares en likes op social media

Niet opgeven dus. Een beetje creativiteit lost heel wat problemen op 😉.

Natascha

Natascha Vantuykom

Natascha Vantuykom

Natascha helpt je met de online technische toestanden van je business. Website, e-mail automatisatie en social media planning. Als handy woman zet ik voor jou de puzzelstukjes op de juiste plaats. natascha@mindyourownbusiness.eu

Delen:

Meer Posts

online businesses

De 5 cruciale elementen van online businesses

Succesvolle online businesses hebben een aantal elementen gemeen.Wanneer je jouw(online) business start heb je alle 5 deze cruciale elementen nodig. Heb je die niet, dan wordt het heel moeilijk om te blijven bestaan. Vandaag vertel ik je wat deze elementen zijn. Mindset Een ondernemers mindset is onmisbaar om iets van de grond te krijgen. Heb

helpful content google update

Wat is de helpful content google update?

Op 25 augustus 2022 zag de ‘Helpful Content’ Google update het licht. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de focus met de helpful content google update meer en meer gelegd naar nuttige informatie. Staat jouw blog vol met fuzzie items, dan heb je pech en ga je ineens een stuk minder makkelijk vindbaar zijn

boost je email mailing

5 Tips om jouw mailings de moeite waard te maken

Van jouw mailings een fantastisch stukje content maken… mensen doen uitkijken naar jouw volgende email… klinkt top, toch? Wel, in dit artikel geef ik je vijf tips om van iedere mailing een succes te maken. Ready? GO! Conclusie Ik hoop dat deze tips je een beetje aan het denken zetten. Moest je op zoek zijn

vindbaarheid in google

6 manieren waarop jouw webdesign impact heeft op je vindbaarheid in Google

Een goed ontworpen website zorgt voor een betere gebruikservaring, wat tegenwoordig een cruciale factor is in zoekmachine optimalisering (SEO) en dus vindbaarheid in Google. Het is belangrijk om te weten dat deze twee aspecten tegenwoordig mooi samen moeten werken, en een even belangrijke rol spelen in je kansen om hoog in Google te staan.

Download

Download gratis de checklist
5 elementen van een online business

Vul je naam en e-mail in en ik stuur je de downloadlink

Gratis workshop

WordPress voor beginners

Ben jij VIP?

Vraag vandaag nog jouw VIP support aan via dit formulier.