De 5 cruciale elementen van online businesses

Succesvolle online businesses hebben een aantal elementen gemeen.
Wanneer je jouw(online) business start heb je alle 5 deze cruciale elementen nodig. Heb je die niet, dan wordt het heel moeilijk om te blijven bestaan.

Vandaag vertel ik je wat deze elementen zijn.

Mindset

Een ondernemers mindset is onmisbaar om iets van de grond te krijgen. Heb je dit niet in je, dan zal je nooit verder geraken dan het statuut van zelfstandige of freelancer. en dat is, laat ons eerlijk zijn, niet echt heel anders dan gewoon voor een baas werken (met iets meer vrijheid en een hoop meer risico’s).

Een van de belangrijkste aspecten van een ondernemers mindset is vooruit kijken. Wat gebeurt er in de markt? De wereld? Waar zijn de opportuniteiten en wat is er alweer voorbijgestreefd?

online businesses

Minimum Viable Product (MVP)

Hoe creëer je een minimum aanbod om te lanceren?

uiteraard hebben online businesses een goed business idee nodig. misschien heb je dit al offline uitgebouwd, en zoek je nu een goede manier om je bestaande aanbod te digitaliseren en online aan te bieden.

een beetje marktonderzoek is nooit weggegooid (aangeraden natuurlijk), en daar heb je tegenwoordig enorm veel mogelijkheden voor.

google trends bijvoorbeeld, of eentje die je misschien nog niet overwogen hebt, kijk eens op Amazon hoeveel boeken er momenteel gepubliceerd worden over een bepaald onderwerp.

maar nu, je MVP… de essentie is dat je iets creëert met minimale functionaliteit dat je kan testen en later kunt verbeteren en aanvullen. Gebruik dus de meest simpele versie van je aanbod om van start te gaan en te experimenteren in je doelgroep.

Momentum

Hoe je omgaat met de technische tools die nodig zijn om je online business uit te bouwen is een ander cruciaal aspect

de keuze van je tools is niet altijd evident, en ook hier heb je die ondernemers mindset voor nodig… kijk ver genoeg vooruit.

Vind je Wix een tof platform? Super, maar voor je halsoverkop die beslissing neemt, kijk even wat je de komende 5 jaar wil gaan doen. Wil je cursussen gaan verkopen? Afspraken laten inboeken en afrekenen? Facturen verzenden? Survey’s of assessments afnemen? Aan e-mail marketing doen?
In hoeverre wil je jouw online businesses kunnen aanpassen zodat het helemaal werkt zoals jij het wil?

De keuze van je platform is daarin heel belangrijk.

Zet al die zaken op een rijtje, en laat je desnoods begeleiden om het totale kosten/baten plaatje helder te krijgen.

Kies dus tools die met je mee kunnen groeien, dat bespaart je achteraf een hoop miserie.

online business tools

Marketing

Hoe ga je gevonden worden? hoe kom je aan verkeer en sales?

Google is your best friend! Maak er dan ook optimaal gebruik van en verdiep je, toch een beetje, in SEO.

Neen, dit is niet helemaal technisch, de missie van Google is de beste informatie presenteren aan zijn zoekers. Zorg dus dat jouw informatie duidelijk, interessant, relevant en in de juiste ‘taal’ is. Ben je advocaat en wens je jouw cliënten aan te spreken? Gebruik dan geen juridisch jargon in je communicatie maar begrijpelijke taal.

Marketing heeft enorm veel kanalen en mogelijkheden. Test uit wat voor jou werkt en beperk je niet tot 1 kanaal.

Motivatie

hoe ga je anderen pitchen, overtuigen om business met jou te doen?

Je kan dit natuurlijk allemaal zelf doen, dit lijkt goedkoper, maar in the end doe je er door de leercurve veel langer over, en waarschijnlijk kost het je ook meer omdat je ‘leergeld’ betaalt.

De juiste mensen vinden is echter niet zo evident. tegenwoordig kan iedereen zich businesscoach of marketing specialist noemen. de periode dat je daar een diploma voor nodig had is al lang vervlogen tijd. niet dat dat papiertje altijd veel zegt, maar het gaf toch aan dat je op zijn minst de basis gezien had.

Geloof me, ik ben al meer dan eens een ‘marketing expert’ tegengekomen die niet wist hoe ze Google Analytics moest openen, laat staan dat ze weten wat ROI betekent en hoe ze dit naar hun klanten toe kunnen gebruiken als bewijs van hun expertise.

Swat, ik wijk af.

Het komt er dus op neer dat je, om van je online businesses een succes te maken, een goede basis nodig hebt van deze vijf elementen.

Een overzicht van de ‘technische tools’ die je nodig hebt om je business online goed te kunnen runnen vind je in deze online business checklist. Je kan hem gratis downloaden en je krijgt daarbovenop nog heel wat tips van mij over hoe je online business en marketing.

Op jouw succes,
Natascha

Comments

Vergelijkbare berichten