Doe geen moeite om content te schrijven die niemand leest!

Heb je dat ook wel eens? Je schrijft fantastische content voor je blog waarvan je denkt dat is echt super waardevol voor mijn lezers, en enkele dagen of zelfs weken later kom je erachter dat er maar een paar views geweest zijn…

Frustrerend!

Uiteindelijk steek jij je hart en ziel in die blogs, je WEET dat er een hoop mensen zijn waar die info een wereld van verschil voor kan zijn, maar niemand leest het… ☹

Echt jammer. Maar het kan anders, en in dit artikel leg ik je uit hoe je dat doet. Together we make technology easy ❤.

Content repurposing, wat is het en wat heb jij er aan?

Internet zit raar in elkaar, wat je er eenmaal op post kan je nooit meer echt verwijderen. Aan de andere kant is het bijzonder moeilijk om ervoor te zorgen dat mensen jouw content te zien krijgen. Een beetje contradictorisch.

Om ervoor te zorgen dat je niet constant bezig bent met nieuwe content produceren die dan maar door een handvol mensen effectief gelezen wordt, kan je die content gaan hergebruiken.

Wil je dus aan de slag met content repurposing (zo heet het beestje in marketing termen) dan moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat die content tijdloos is.

Valt jouw business onder de categorie seizoens- en/of tijdsgebonden, dan is deze techniek voor jou niet zo interessant. Heeft jouw business echter een evergreen context, maw – heb je een thema dat over 5 of 10 jaar nog steeds relevant is, dan is content repurposing een perfecte aanvulling voor jouw marketing-arsenaal, en zal het je heel wat tijd en energie opleveren. Om nog maar te zwijgen van nieuwe e-mailsubscribers of leads.

content repurposing

Stappenplan

Hoe begin je er nu aan? Wel hieronder vind je een stappenplan. Wil je er graag onmiddellijk mee aan de slag? Download dan hier de gratis content repurposing planner.

 1. Schrijf jouw blogpost – remember dat je best tijdloze inhoud gebruikt.
  Zorg ook dat je waardevolle inhoud geeft. Niemand wil tijd steken in het lezen van een blog die oppervlakkig blijft en eigenlijk nergens over gaat.
 2. Kies een 4-tal hoogtepunten uit jouw blog en schrijf daar een korte tekst over die je op social media gaat posten. Zet in die tekstjes ook een duidelijke CTA om door te klikken naar de blogpost.
 3. Zoek nu voor elk hoogtepunt waarvoor je een social media tekstje geschreven hebt een mooie foto die dit hoogtepunt beeldend weergeeft. Desnoods kan je de foto ook via bijvoorbeeld Canva in een mooie visual gieten, zodat hij in overeenstemming is met jouw branding.
 4. Om jouw blogpost nog interessanter te maken voor je lezer, ga je nu een zogenaamde ‘content upgrade’ maken. Dit is een extraatje of noem het cadeautje, dat heel erg aansluit bij de inhoud van jouw blogpost. Denk hier aan een actiegids met stappenplan, checklist of bronnenlijst.
  Zorg dat dit niet te overweldigend is en behapbaar blijft. Een e-book is bijvoorbeeld to much!
 5. Het volgende dat je nodig hebt, is een opt-in formulier dat je op jouw blogpost plaatst en dat lezers kunnen invullen om jouw content upgrade te ontvangen.
  Weet je niet hoe je dat moet doen? Neem dan even contact met me op, of schrijf je in voor de Tech Tool Topics Community. Daar komen al deze, en meer, onderwerpen uitvoerig aan bod.
 6. Na het opt-in formulier heb je uiteraard een manier nodig om jouw content upgrade te bezorgen. En wat is er beter dan, je raad het al, E-MAIL!
  Achter het opt-in formulier hang je een automatische e-mail waarin je de link zet om jouw pdf te downloaden. Zeg in deze e-mail kort wie je bent en hoe je kunt helpen, geef de link en sluit af met een nieuwe CTA naar jouw aanbod.
 7. En nu we toch aangekomen zijn op e-mail, jouw bestaande e-mail subscribers willen natuurlijk ook af en toe van je horen. Dus schrijf een e-mail over de inhoud van jouw blogpost, en een link met een duidelijke aanzet om door te klikken naar de blogpost.
 8. PLANNING en SCHEDULLING – nu je al deze onderdelen klaar hebt, is het tijd geworden om het geheel in te plannen op je social media kanalen en je e-mail platform, en er ineens ook voor te zorgen dat jouw werk ook hergebruikt gaat worden. Zet in je agenda (over een maand, of meer, naargelang de hoeveelheid content je hebt) om jouw posts en e-mail opnieuw in te plannen.
  Maak je gebruik van een social media planning tool zoals Contentstudio, dan kan je jouw leven nog eenvoudiger maken door de posts in een evergreen campagne te plaatsen. Je kan dan bij de instellingen aangeven om de hoeveel tijd jouw posts opnieuw gepost moeten worden. Volledig automatisch – set and forget!

Conclusie

Owkay 😀. Nu je de basis kent van content repurposing, kan je ermee aan de slag.

En je weet het, zit je vast of heb je vragen? Only 1 place to go (of 2 😉)

Groetjes,

Natascha

Natascha Vantuykom

Natascha Vantuykom

Natascha helpt je met de online technische toestanden van je business. Website, e-mail automatisatie en social media planning. Als handy woman zet ik voor jou de puzzelstukjes op de juiste plaats. natascha@mindyourownbusiness.eu

Delen:

Meer Posts

online businesses

De 5 cruciale elementen van online businesses

Succesvolle online businesses hebben een aantal elementen gemeen.Wanneer je jouw(online) business start heb je alle 5 deze cruciale elementen nodig. Heb je die niet, dan wordt het heel moeilijk om te blijven bestaan. Vandaag vertel ik je wat deze elementen zijn. Mindset Een ondernemers mindset is onmisbaar om iets van de grond te krijgen. Heb

helpful content google update

Wat is de helpful content google update?

Op 25 augustus 2022 zag de ‘Helpful Content’ Google update het licht. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de focus met de helpful content google update meer en meer gelegd naar nuttige informatie. Staat jouw blog vol met fuzzie items, dan heb je pech en ga je ineens een stuk minder makkelijk vindbaar zijn

boost je email mailing

5 Tips om jouw mailings de moeite waard te maken

Van jouw mailings een fantastisch stukje content maken… mensen doen uitkijken naar jouw volgende email… klinkt top, toch? Wel, in dit artikel geef ik je vijf tips om van iedere mailing een succes te maken. Ready? GO! Conclusie Ik hoop dat deze tips je een beetje aan het denken zetten. Moest je op zoek zijn

vindbaarheid in google

6 manieren waarop jouw webdesign impact heeft op je vindbaarheid in Google

Een goed ontworpen website zorgt voor een betere gebruikservaring, wat tegenwoordig een cruciale factor is in zoekmachine optimalisering (SEO) en dus vindbaarheid in Google. Het is belangrijk om te weten dat deze twee aspecten tegenwoordig mooi samen moeten werken, en een even belangrijke rol spelen in je kansen om hoog in Google te staan.

Download

Download gratis de checklist
5 elementen van een online business

Waar stuur ik jouw Planner naartoe?

Vul je naam en e-mail in en ik stuur je de downloadlink

Gratis workshop

WordPress voor beginners

Ben jij VIP?

Vraag vandaag nog jouw VIP support aan via dit formulier.