Fiscaal voordeel voor een nieuwe website?

Corona heeft een heel grote impact op ons allemaal. Het is dan ook niet raar dat mensen liever hun investeringen uitstellen tot dat er meer perspectieven aan de horizon verschijnen…

Maar het hele coronagebeuren heeft voor ondernemers nog veel meer om het lijf. Niet enkel de horeca, event- of beauty sector hebben het zwaar, ook de coaches, trainers en therapeuten zien hun omzet door het wegvallen van trainingen, cursussen en workshops zienderogen slinken.

Wat kan jouw website daaraan doen?

Wanneer je jouw website om laat bouwen naar bijvoorbeeld een digitaal leerplatform, waar jij jouw cursussen en workshops in digitale vorm kunt aan de man brengen, dan zorg je ervoor dat jouw business ook in extreme omstandigheden kan blijven draaien, en dat jij zelf niet gedwongen wordt om de boeken misschien toe te doen.

I know, eenvoudig is het niet, en investeren in een (nieuwe) website, dat schrikt misschien wel af, zeker omdat de situatie op elk moment terug kan veranderen. Positief, maar uiteraard ook negatief wanneer de maatregelen nogmaals verlengd worden.

Daarom heeft de overheid beslist om in deze gevallen een fiscaal voordeel te geven.
(meer info: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/subsidiedatabank/investeringsaftrek )

Voor elke onderneming kent de Vlaamse Overheid in 2020 een investeringsaftrek toe voor digitale vaste activa van maar liefst 13,5%. Wanneer je in 2020 een investering doet omtrent digitale betalingssystemen, beveiligingssystemen voor ICT of alles omtrent de witte kassa en e-commerce, geniet je als onderneming of eenmanszaak van een belastingvoordeel van 13,5%.

websiteHeb je als onderneming geïnvesteerd in digitale vaste activa? Vergeet dan zeker niet de code “275U” in te vullen op je belastingaangifte.

Een extra reden dus om toch die investering te doen en jouw praktijk een digitale afdeling te bezorgen.

Wil je meer weten over het opzetten van een digitaal leerplatform voor jouw business? Neem dan contact met me op en we plannen een zoom in om te zien wat voor jou de beste oplossing is.

Heb je een WordPress site en wil je graag zelf aan de slag met het opzetten van jouw trainingomgeving? Kijk dan even naar onze DIY opleiding.

Of ben je aan een volledig nieuwe website toe?

Op jouw succes!

Natascha

Comments

Vergelijkbare berichten