Hoe ik e-mail autoresponder(s) gebruik

Een automatische e-mail responder of e-mail autoresponder is de tweede belangrijkste marketing tool die ik gebruik om online inkomen te genereren. De eerste zou mijn hosting platform zijn. Zonder deze twee tools is mijn online business zo goed als dood.

In de internet marketing wereld zijn miljoenen sites in harde concurrentie om nieuwe cliënten te vergaren.

Om als e-commerce site succes te hebben moet je de interesse en het vertrouwen van je bezoekers verdienen. Het is niet voldoende dat jouw site perfect ontworpen is of de laatste nieuwe animatiefoefjes heeft.

Je zou je inspanningen niet enkel moeten focussen op bezoekers aantrekken, maar ook op het leiden naar een aankoop. Er zijn hopen marketing strategieën die je kan gebruiken om meer koper aan te trekken en je sales omhoog te pompen. Een van die strategieën is door een goede professionele reputatie op te bouwen voor snelle en efficiënte reacties.

e-mail autoresponder

Wanneer er meer potentiële klanten jouw site bezoeken, kan je een toevloed van informatie aanvragen en verzoeken verwachten. Dit is een perfecte opportuniteit voor jou om meer cliënten op te vangen en hen naar een aankoop op je site te begeleiden. Daarom is het dus belangrijk dat je snel en efficiënt op elke e-mail reageert die je ontvangt. De snelste en efficiëntste om dit te doen is door gebruik te maken van een e-mail autoresponder.

Autoresponder services gebruiken een computer programma dat automatisch een vooraf geschreven bericht terugsturen naar iedereen die een e-mail naar je site stuurt. Het wordt algemeen gebruikt om te reageren op vragen van klanten en reacties en suggesties van bezoekers.

Follow up autoresponders worden ook gebruikt om te reageren op mensen die inschrijven of uitschrijven op online magazines. Bedrijven die nieuwsbrieven versturen, maken ook gebruik van autoresponders.

Hoe kunnen efficiënte e-mail autoresponder services helpen om jouw business te boosten?

Het antwoord ligt in hun mogelijkheid om onmiddellijk een antwoord te sturen op een e-mail die ontvangen is. Door snel en efficiënt te reageren, creëer je een goede indruk bij je potentiële klant. Goede e-mail autoresponders helpen jou om belangrijke informatie onmiddellijk bij deze klanten te krijgen. Een goede autoresponder service helpt je om jouw boodschap onmiddellijk te communiceren, wat een gevoel van professionaliteit en efficiëntie creëert die jouw cliënten absoluut zullen waarderen.

Een ander belangrijk voordeel van een automatische e-mail responder is dat het je bij verschillende marketing taken tijd bespaart. Je hebt niet genoeg tijd om persoonlijk alle correspondentie op te stellen en te versturen. Autoresponder services laten je toe om bijna onmiddellijk bedankbrieven te sturen, nieuwsbrieven, product informatie, brochures, bestellingen, etc. naar honderden klanten en tegelijkertijd. Ze zijn ook onmisbaar in om het even welke e-mail campagne.

De juiste autoresponder kiezen is heel belangrijk. Wat maakt de beste oplossing? Eerst en vooral zou je er een moeten kiezen die betrouwbaar is en 24/7 kan dienen. Je kan het je niet permitteren om een klant te verliezen omdat je autoresponder niet in staat was om zijn aanvraag voor informatie te beantwoorden. De mogelijkheid om onmiddellijk te reageren is het eerste waar je naar dient te kijken bij je keuze. Ik heb nog een ander artikel geschreven waarin ik verschillende systemen naast elkaar leg om te vergelijken.

Een andere sleutelfactor bij je keuze is flexibiliteit.

Goede autoresponders geven je de mogelijkheid om unieke reacties op te zetten die een maximum effect hebben op je klant. Je zou moeten vermijden dat je klant de indruk krijgt dat ze met een machine communiceert in plaats van een echt menselijk wezen.

Een excellente automatische e-mail responder geeft je de mogelijkheid om informatie te geven die specifiek aansluit bij wat jouw potentiële klant zoekt. Omdat elke e-mail van potentiële klanten in essentie de intentie van die persoon weergeeft om meer over jouw producten te weten te komen, wat kan leiden tot sales, is elke e-mail belangrijk. Daarom moet een e-mail marketing platform voldoen aan al deze voorwaarden om jouw business te helpen boosten.

Persoonlijk verkies ik voor al mijn e-mail campagnes ActiveCampaign. Dit is heel redelijk geprijsd en bewezen betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik. Zoals eerder al gezegd, wanneer je moeite hebt met kiezen, in dit artikel zet ik verschillende systemen naast elkaar.


Comments

Vergelijkbare berichten