Nieuwsbrief of e-mailmarketing… En is er dan verschil?

Je kent het wel. Je begint je werkdag met het checken van je inbox, en de frustratie groeit naarmate je meer en meer ‘spam’ naar de vuilnisbak versleept.

E-mailmarketing

Als jij je er al aan ergert, waarom zou je dan in ’s hemelsnaam zelf e-mails beginnen sturen en met e-mailmarketing starten?

Je gelooft het misschien niet, maar er zijn wel degelijk mensen die graag een e-mail van jou zouden willen krijgen. En misschien wel op regelmatige basis.

Beeld je even in, je bent online op zoek naar een oplossing voor een probleem. Toevallig kom je een website tegen waar je een e-book kan downloaden, of een mini video training over de oplossing voor dat specifieke probleem kan volgen. Je bent verrast dat de oplossing je zomaar voor je voeten valt, en enthousiast schrijf je jezelf in.

Voordat de downloadlink in je mailbox zit, wordt je afgeleid door een collega, en die e-mail verdwijnt uit je gedachten. Je gaat verder met je werk en voor je het weet ben je alweer een paar dagen verder.

Je zit echter nog steeds met datzelfde probleem, en je weet om de lieve donder niet meer dat je dat e-book aangevraagd had, of waar die link nu alweer zat. Dan maar opnieuw op zoek op internet…

Het zou wel handig geweest zijn moest de auteur van dat e-book of die video training een herinnering gestuurd hebben. Niet?

Je hebt het nog niet gedacht of “floep” daar zit een mailtje in je box. Ze vraagt of je al tijd gehad hebt om de video te bekijken, en zie nu, er zitten zelfs een paar time-stamps (de tijdsaanduiding bij de video) bij met de exacte tijd waarop over een bepaald aspect gesproken wordt. Zo kan je snel doorspoelen naar het stuk dat voor jou interessant is.

Een paar dagen later ontvang je opnieuw een e-mail van haar met de vraag of je geen zin hebt om haar webinar te volgen. Daar gaat ze nog dieper in op de oplossing die ze in de video heeft aangehaald. Super! Dat was net wat je nodig had.

Kan je je inleven?

e-mailmarketing

Wanneer die video en dat webinar een aanzet geven tot de oplossing van jouw probleem, denk je dan niet dat je sneller geneigd zou zijn om coaching of training bij haar te kopen?

Dit is een mooi voorbeeld van een zogenaamde ‘warming-up’ sequence. Deze automatische e-mail opvolg serie wordt gestart op het moment dat jij jouw gegevens achterlaat wanneer je het e-book of de video aanvraagt. Je wordt NIET gebombardeerd met verkooppraatjes. In plaats daarvan word je verder naar de oplossing van je probleem geleid.

Krijg je naderhand nog af en toe een mail van haar wanneer ze een nieuwe tip voor je heeft of misschien wel een interessant aanbod, dan vind je het leuk om die mail te openen en te lezen. Je zal hem zeker niet als spam bestempelen.

e-mailmarketing

Wat is het verschil tussen e-mailmarketing en een nieuwsbrief?

Een nieuwsbrief heeft als functie om je op de hoogte te houden van de laatste nieuwigheden. Het kan deel uitmaken van jouw e-mailmarketing, maar op zichzelf zal hij je weinig nieuwe klanten opleveren.

Het is ook een veelgemaakte fout wanneer mensen beginnen met e-mail markting. Ze maken een mooie freebie, steken ongelofelijk veel tijd (en geld) in de afwerking en zelfs in de promotie, maar ze vergeten de opvolging…

Zonder die opvolging is jouw mooie freebie geen cent waard, neem het van me aan. Mensen willen instant oplossingen, en wanneer jij op het moment van hun probleem, niet ‘top of mind’ bent, gaan ze gewoon op een ander. Zo simpel is het!

Dus, bezint voor je begint, en denk goed na over hoe je e-mail marketing het beste voor jouw business kunt aanwenden.

Wil je meer weten over e-mail marketing en andere online tools voor jouw business? Dan is onze Tech Tool Topics community je misschien wel op het lijf geschreven. Voor maar 97€ ben je een jaar lang lid. Zie ik je daar?

Groetjes, Natascha

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Natascha Vantuykom

Natascha Vantuykom

Natascha helpt je met de online technische toestanden van je business. Website, e-mail automatisatie en social media planning. Als handy woman zet ik voor jou de puzzelstukjes op de juiste plaats. natascha@mindyourownbusiness.eu

Delen:

Meer Posts

Apple iOS15 killed my open rates

Apple killed my open rates!

Aiai… na de iOS14 update, die impact had op je facebook advertenties, gaat Apple met iOS15 nog een stapje verder. Zeg vaarwel tegen jouw open-rates! Door de privacy updates van Apple ga je niet langer kunnen vertrouwen op jouw e-mail open rates. Je gaat dus ook niet meer kunnen testen hoe goed jouw subjectlines presteren.Je

online business

Een online business, wat houdt dat nu precies in?

Ondernemen in de 21ste eeuw schijnt zoveel gemakkelijker te zijn dan vroeger. Maar is dat wel zo? Uiteindelijk zijn er heel wat meer balletjes in de lucht te houden. Gelukkig is de technologie mee geëvolueerd. Er is tegenwoordig ZOVEEL mogelijk dat zonder het internet gewoon niet denkbaar was. Waar je bijvoorbeeld vroeger verschillende honderdduizenden franken

content repurposing

Doe geen moeite om content te schrijven die niemand leest!

Heb je dat ook wel eens? Je schrijft een fantastische blog waarvan je denkt dat is echt super waardevol voor mijn lezers, en enkele dagen of zelfs weken later kom je erachter dat er maar een paar views geweest zijn… Frustrerend! Uiteindelijk steek jij je hart en ziel in die blogs, je WEET dat er

all in one online marketing platform

Let’s get DIGITAL all in one online marketing platform voor WordPress

Hello there 🙂,Ik vind het superleuk om mensen te geven wat ze nodig hebben…Daarom ook dat ik heel veel tijd steek in onderzoeken en uittesten en bevragen.De laatste tijd merk ik dat er heel veel vraag is naar ‘alles onder 1 dak” online marketing oplossingen. Ik ben daar ook lang fan van geweest, en heb er ook heel wat uitgetest. Kajabi, Builderall,

Vul je naam en e-mail in en ik stuur je de downloadlink

Gratis workshop

WordPress voor beginners

Ben jij VIP?

Vraag vandaag nog jouw VIP support aan via dit formulier.