Nieuwsbrief of e-mailmarketing… En is er dan verschil?

Je kent het wel. Je begint je werkdag met het checken van je inbox, en de frustratie groeit naarmate je meer en meer ‘spam’ naar de vuilnisbak versleept.

Als jij je er al aan ergert, waarom zou je dan in ’s hemelsnaam zelf e-mails beginnen sturen en met e-mailmarketing starten?

Je gelooft het misschien niet, maar er zijn wel degelijk mensen die graag een e-mail van jou zouden willen krijgen. En misschien wel op regelmatige basis.

Beeld je even in, je bent online op zoek naar een oplossing voor een probleem. Toevallig kom je een website tegen waar je een e-book kan downloaden, of een mini video training over de oplossing voor dat specifieke probleem kan volgen. Je bent verrast dat de oplossing je zomaar voor je voeten valt, en enthousiast schrijf je jezelf in.

Voordat de downloadlink in je mailbox zit, wordt je afgeleid door een collega, en die e-mail verdwijnt uit je gedachten. Je gaat verder met je werk en voor je het weet ben je alweer een paar dagen verder.

Je zit echter nog steeds met datzelfde probleem, en je weet om de lieve donder niet meer dat je dat e-book aangevraagd had, of waar die link nu alweer zat. Dan maar opnieuw op zoek op internet…

Het zou wel handig geweest zijn moest de auteur van dat e-book of die video training een herinnering gestuurd hebben. Niet?

Je hebt het nog niet gedacht of “floep” daar zit een mailtje in je box. Ze vraagt of je al tijd gehad hebt om de video te bekijken, en zie nu, er zitten zelfs een paar time-stamps (de tijdsaanduiding bij de video) bij met de exacte tijd waarop over een bepaald aspect gesproken wordt. Zo kan je snel doorspoelen naar het stuk dat voor jou interessant is.

Een paar dagen later ontvang je opnieuw een e-mail van haar met de vraag of je geen zin hebt om haar webinar te volgen. Daar gaat ze nog dieper in op de oplossing die ze in de video heeft aangehaald. Super! Dat was net wat je nodig had.

Kan je je inleven?

e-mailmarketing

Wanneer die video en dat webinar een aanzet geven tot de oplossing van jouw probleem, denk je dan niet dat je sneller geneigd zou zijn om coaching of training bij haar te kopen?

Dit is een mooi voorbeeld van een zogenaamde ‘warming-up’ sequence. Deze automatische e-mail opvolg serie wordt gestart op het moment dat jij jouw gegevens achterlaat wanneer je het e-book of de video aanvraagt. Je wordt NIET gebombardeerd met verkooppraatjes. In plaats daarvan word je verder naar de oplossing van je probleem geleid.

Krijg je naderhand nog af en toe een mail van haar wanneer ze een nieuwe tip voor je heeft of misschien wel een interessant aanbod, dan vind je het leuk om die mail te openen en te lezen. Je zal hem zeker niet als spam bestempelen.

e-mailmarketing

Wat is het verschil tussen e-mailmarketing en een nieuwsbrief?

Een nieuwsbrief heeft als functie om je op de hoogte te houden van de laatste nieuwigheden. Het kan deel uitmaken van jouw e-mailmarketing, maar op zichzelf zal hij je weinig nieuwe klanten opleveren.

Het is ook een veelgemaakte fout wanneer mensen beginnen met e-mail markting. Ze maken een mooie freebie, steken ongelofelijk veel tijd (en geld) in de afwerking en zelfs in de promotie, maar ze vergeten de opvolging…

Zonder die opvolging is jouw mooie freebie geen cent waard, neem het van me aan. Mensen willen instant oplossingen, en wanneer jij op het moment van hun probleem, niet ‘top of mind’ bent, gaan ze gewoon op een ander. Zo simpel is het!

Dus, bezint voor je begint, en denk goed na over hoe je e-mail marketing het beste voor jouw business kunt aanwenden.

Wil je meer weten over e-mail marketing en andere online tools voor jouw business? Dan is het all-in-one online business platform misschien wel iets voor jou. Je krijgt niet enkel het platform, maar ook een heuse community ter beschikking. Inclusief brainstormbrunches, co-work sessies en after work drinks!

Groetjes, Natascha

Natascha Vantuykom

Natascha Vantuykom

Natascha helpt je met de online technische toestanden van je business. Website, e-mail automatisatie en social media planning. Als handy woman zet ik voor jou de puzzelstukjes op de juiste plaats. natascha@mindyourownbusiness.eu

Delen:

Meer Posts

online businesses

De 5 cruciale elementen van online businesses

Succesvolle online businesses hebben een aantal elementen gemeen.Wanneer je jouw(online) business start heb je alle 5 deze cruciale elementen nodig. Heb je die niet, dan wordt het heel moeilijk om te blijven bestaan. Vandaag vertel ik je wat deze elementen zijn. Mindset Een ondernemers mindset is onmisbaar om iets van de grond te krijgen. Heb

helpful content google update

Wat is de helpful content google update?

Op 25 augustus 2022 zag de ‘Helpful Content’ Google update het licht. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de focus met de helpful content google update meer en meer gelegd naar nuttige informatie. Staat jouw blog vol met fuzzie items, dan heb je pech en ga je ineens een stuk minder makkelijk vindbaar zijn

boost je email mailing

5 Tips om jouw mailings de moeite waard te maken

Van jouw mailings een fantastisch stukje content maken… mensen doen uitkijken naar jouw volgende email… klinkt top, toch? Wel, in dit artikel geef ik je vijf tips om van iedere mailing een succes te maken. Ready? GO! Conclusie Ik hoop dat deze tips je een beetje aan het denken zetten. Moest je op zoek zijn

vindbaarheid in google

6 manieren waarop jouw webdesign impact heeft op je vindbaarheid in Google

Een goed ontworpen website zorgt voor een betere gebruikservaring, wat tegenwoordig een cruciale factor is in zoekmachine optimalisering (SEO) en dus vindbaarheid in Google. Het is belangrijk om te weten dat deze twee aspecten tegenwoordig mooi samen moeten werken, en een even belangrijke rol spelen in je kansen om hoog in Google te staan.

Download

Download gratis de checklist
5 elementen van een online business

Vul je naam en e-mail in en ik stuur je de downloadlink

Gratis workshop

WordPress voor beginners

Ben jij VIP?

Vraag vandaag nog jouw VIP support aan via dit formulier.