Search Engine
Optimization – SEO

De drijvende motor
achter jouw website

zoekmachineoptimalisatie - SEO

De meeste ondernemers laten vol enthousiasme hun website bouwen, geven er handenvol geld aan uit om hem ‘perfect’ te maken en vervolgens gooien ze hem ‘online’…

Om er na een tijdje zelfs niet meer naar om te kijken…

Weggegooid geld!

Jouw website is geen cent waard wanneer er geen bezoekers op komen, wanneer je er geen leads uithaalt en wanneer hij je niet aan nieuwe klanten helpt!

En dat is precies waar goed toegepaste SEO om de hoek komt kijken.

Teveel ondernemers maken nog de fout om SEO er achteraf ‘maar bij te doen’. Search Engine Optimization (of zoekmachineoptimalisatie) is het fundament van jouw website. Het waarom voor jouw potentiële klanten. Ik durf zelfs nog verder gaan en zeggen: “Het hart en de visie van jouw business”.

Wanneer jij niet weet wat jouw klanten nodig hebben, welke pijn ze voelen, met welke problemen ze worstelen… How on earth kan je dan verwachten dat ze voor die pijn en problemen bij jou terecht komen?

Geen nood!

We gaan dat samen aanpakken, jij en ik.

SEO de motor van jouw website

Business thema analyse

In de eerste stap van het traject gaan we uitzoeken welke thema’s jouw business heeft en op welke pagina’s dit in een aanbod vertaalt wordt.
Op deze manier zorgen we ervoor dat we heel gericht op zoek kunnen gaan naar keywords/zinnen die jouw klanten tot op jouw website brengen.

SEO de motor van jouw website

Zoekwoorden onderzoek

Hier gaan we effectief aan de slag met het keyword onderzoek. Je verplaatst je in het hoofd van jouw potentiële klant en maakt de reis samen met haar.
Door op deze manier te werk te gaan vermijd je dat jouw site enkel gevonden wordt op je bedrijfsnaam of de naam van je aanbod, wat meestal niet is waarop gezocht wordt.

SEO de motor van jouw website

SEO op pagina niveau

In de volgende stap gaan we jouw focuspagina’s optimaliseren voor de gevonden zoekwoorden.
We gaan ze registreren bij Google en gaandeweg fine-tunen.

SEO de motor van jouw website

SEO op blog niveau

Met een iets andere aanpak gaan we aan de hand van een duidelijke checklist de meest optimale opbouw van jouw blogposts bekijken.
Hierdoor gaan je posts de ranking van jouw pagina’s ondersteunen.

SEO de motor van jouw website

Google
analytics

In de laatste stap leer je hoe je Google Analytics interpreteert, zodat je continue je teksten en pagina’s kan optimaliseren voor conversie (= nieuwe klanten).

SEO de motor van jouw website

Het traject

  • Business thema analyse
  • Zoekwoorden onderzoek
  • SEO op pagina niveau
  • SEO op blog niveau
  • Google Analytics

Het traject neemt ongeveer 3 maanden in beslag. Daarna krijg je nog 3 maanden lang opvolging, waarin we samen blijven finetunen om jouw site beter vindbaar te maken in de zoekmachines.

Je krijgt tijdens het volledige traject toegang tot de digitale leeromgeving, waar je een naslagwerk en handige checklists vindt.

Jouw investering

Jouw investering voor het volledige traject bedraagt 1600€ exclusief BTW.