Een online business, wat houdt dat nu precies in?

Ondernemen in de 21ste eeuw schijnt zoveel gemakkelijker te zijn dan vroeger. Maar is dat wel zo? Uiteindelijk zijn er heel wat meer balletjes in de lucht te houden.

Gelukkig is de technologie mee geëvolueerd. Er is tegenwoordig ZOVEEL mogelijk dat zonder het internet gewoon niet denkbaar was. Waar je bijvoorbeeld vroeger verschillende honderdduizenden franken betaalde om jouw advertentie één maal in één magazine te laten verschijnen, kan je tegenwoordig voor een fractie van dat geld een honderden malen groter bereik halen.

Fantastisch toch?

Nu, adverteren is maar een klein stukje van je business, er zijn nog heel wat puzzelstukjes die er nog bij komen.

Een online business verschilt niet zo heel veel van een ‘normale’ onderneming. Het grote verschil zit in het feit of je al dan niet het grootste deel van je aanbod in een of andere digitale vorm giet.

En die digitale vorm, die heeft ondersteunende technologie nodig, en daar wil ik het vandaag met jou over hebben.

Wat zijn de bouwstenen van een online business?

Zoals elke onderneming begint ook een online business met een goed businessplan en een aanbod. Uiteraard kan je in een online business ook een offline aanbod hebben, en omgekeerd. Deze opsomming geldt voor de meeste vormen van online ondernemen.

Een online business, wat houdt dat nu precies in?
  1. In eerste instantie heb je een website nodig. Een plek die jij controleert en waar jij jouw aanbod kan presenteren. Social media profielen zijn een mooi extra, maar vertrouw er niet te veel op, morgen kunnen de regels veranderd zijn waardoor je alles wat je daar hebt opgebouwd gewoon kwijt bent.
  2. Als tweede heb je een goed digitaal aanbod nodig. Om gemakkelijk online business te doen kan je best nadenken over een divers aanbod van freebie, laagdrempelig aanbod, en wat duurdere producten of diensten.
  3. Een derde onderdeel is een manier om leads te genereren en deze te converteren naar klanten. Daarvoor is e-mail marketing ideaal. Een e-mail marketing platform is dan ook onmisbaar voor jouw business.
  4. Landingpagina’s en funnels die specifiek zijn opgesteld voor jouw individuele producten of diensten mogen ook niet ontbreken.
  5. Een mogelijkheid om mensen onmiddellijk online te laten betalen geeft je de nodige peace of mind. Geen gedoe met opvolgen of iemand wel of niet al betaald heeft voordat je ze toegang geeft tot jouw product of dienst.
  6. En dan komen we ineens uit op dat digitale aanbod… Je hebt een platform nodig waar je jouw inhoud kan op plaatsen, en dat dusdanig van de buitenwereld is afgeschermd, dat enkel de mensen die voor jouw werk betaald hebben er toegang toe hebben.
  7. On top of all that, zou het wel leuk zijn om een groot deel van deze opsomming te kunnen automatiseren. I know, het is geen must, maar wanneer het goed is opgezet spaart het je massa’s tijd uit. Tijd die je kan spenderen aan je gezin, andere onderdelen van jouw business, en jawel, de relatie met jouw klanten!

Het is een hele boterham, en ik kan me voorstellen dat je misschien nu al met je handen in het haar zit enkel om het idee om eraan te moeten beginnen.

jouw online business opzetten hoeft niet moeilijk te zijn

Maar hey, you know me 😉 ik kan je wel vlot op gang trekken. Speciaal voor slimme ondernemers zoals jij zelf heb ik een all-in-one online business platform opgezet. Alles wat je nodig hebt onder 1 dak, dus als je het jezelf eenvoudig wil maken, en een uitgetest systeem wil dat goed samenwerkt, ga dan voor Let’s get DIGITAL.

Groetjes,

Natascha

P.S. En wat als je nog steeds niet weet hoe je eraan begint? Dan begeleid ik je graag stap voor stap in ons Biz Launch Traject!

Natascha Vantuykom

Natascha Vantuykom

Natascha helpt je met de online technische toestanden van je business. Website, e-mail automatisatie en social media planning. Als handy woman zet ik voor jou de puzzelstukjes op de juiste plaats. natascha@mindyourownbusiness.eu

Delen:

Meer Posts

vindbaarheid in google

6 manieren waarop jouw webdesign impact heeft op je vindbaarheid in Google

Een goed ontworpen website zorgt voor een betere gebruikservaring, wat tegenwoordig een cruciale factor is in zoekmachine optimalisering (SEO) en dus vindbaarheid in Google. Het is belangrijk om te weten dat deze twee aspecten tegenwoordig mooi samen moeten werken, en een even belangrijke rol spelen in je kansen om hoog in Google te staan.

website support

De nummer 1 reden om te investeren in website support en coaching

Duizenden euros. Dat is het bedrag dat de gemiddelde ondernemer spendeert aan businesscoaching. Per jaar! Sommigen gaan nog wat verder en schakelen een mentor in die hen bij elke stap in hun business begeleidt. Maar wat met de website? Dat wordt meestal simpelweg overgelaten aan de webdesigner, die er zijn dingetje van maakt. Het krijgt

virus disaster

Virus Disaster week – of de perikelen van een kleine zelfstandige

Vorige week begon het… mijn virus disaster… midden in mijn workation die ik me, zoals je wellicht zult begrijpen, wel anders had voorgesteld. Een klant meldde me dat bepaalde bezoekers van haar site werden doorgeleid naar rare reclamesites. Mijn alarmbellen begonnen langs alle kanten te rinkelen en ik heb halsoverkop alles waar ik mee bezig

Apple iOS15 killed my open rates

Apple killed my open rates!

Aiai… na de iOS14 update, die impact had op je facebook advertenties, gaat Apple met iOS15 nog een stapje verder. Zeg vaarwel tegen jouw open-rates! Door de privacy updates van Apple ga je niet langer kunnen vertrouwen op jouw e-mail open rates. Je gaat dus ook niet meer kunnen testen hoe goed jouw subjectlines presteren.Je

Vul je naam en e-mail in en ik stuur je de downloadlink

Gratis workshop

WordPress voor beginners

Ben jij VIP?

Vraag vandaag nog jouw VIP support aan via dit formulier.